Tenk på ergonomi når du sitter ved datamaskinen

by Tavares Jacobi

Hjemmekontor gir flere fordeler, for eksempel større fleksibilitet i hverdagen. Men det kan også medføre noen utfordringer, som muskelspenninger, ryggsmerter og hodepine. I bunn og grunn handler dette først og fremst om ergonomi.

Mange som jobber hjemmefra har ikke noe eget kontor og velger i stedet provisoriske løsninger, som spisebordet eller sofaen. Disse stillingene frarådes av spesialister i ergonomi og kan over tid føre til smerter i rygg, nakke og ledd. Mange vet ikke hva en ergonomisk arbeidsplass er, og hvor viktig det er.

Tips om ergonomi på datamaskinen

Dataergonomi fokuserer på å optimalisere arbeidsområdet for å minimere risikoen for visuelt syndrom, smerter i nakke og korsrygg, karpaltunnelsyndrom og andre lidelser i muskler, ryggmarg og ledd.

Det finnes måter å redusere risikoen for belastning, visuelt syndrom og mulige skader som følge av langvarig bruk av datamaskinen. Ta kontakt med spesialister på området som kan hjelpe deg med å forebygge og håndtere eksisterende plager. Les mer her for utvidet informasjon.

Noen enkle tips som kan hjelpe:

  1. Støtt ryggen, juster stolen og hvil føttene på gulvet.
  2. Sørg for at tastaturet er riktig plassert, og ha musen i nærheten.
  3. Plasser skjermen i øyehøyde.
  4. Vurder å bruke briller til digitale enheter.
  5. Ha ting innen rekkevidde.
  6. Ta regelmessige pauser.